Connect with us

BiH

Međugorje: Misom na Križevcu završen 35. Mladifest

Svetom misom u 5 sati koju je predslavio međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, u utorak je na blagdan Preobraženja Gospodinova, na Križevcu završena još jedna duhovna obnova za mlade – 35. Mladifest.

Stotine mladih penjali se cijelu noć, neki su na Križevac krenuli odmah nakon večernje svete mise i prespavali, piše Radiopostaja Mir Međugorje.

Rekordan broj hodočasnika na 35. Mladifestu u Međugorju

 

Dragi mladi, danas slavimo blagdan Gospodinova preobraženja – onaj događaj kad je Isus sa sobom poveo Petra, Jakova i Ivana i preobrazio se pred njima. I mi smo se uspeli na jedno brdo. Na ovom su brdu mnogi doživjeli preobraženje. Isus je ovdje promijenio njihov život. Povjerovali su Isusu, otvorili mu svoje srce i preobrazio ih je u nove ljude. On i nas danas poziva da mu otvorimo svoja srca da nas učini novim ljudima, da budemo istinski kršćani, oni koji uvijek traže Isusa i žele s njim živjeti. Mi smo u Međugorju proteklih dana uživali u Isusovoj blizini u molitvi, u pjesmi, u euharistiji, u klanjanju…

Ponesimo to sa sobom svojim kućama. Neka sve ono što smo ovdje primili ostane s nama i u nama da tako možemo i mi preobražavati ovaj svijet da sve ljude dovedemo Isusu. Nemojte zaboraviti ove dane, nemojte zaboraviti ove trenutke kako nam je bilo lijepo s Gospodinom i sa svima koji su bili na Mladifestu, jer uvijek je lijepo biti u Božjoj blizini. On nas uvijek čini boljim ljudima. Preobražava nas u bolje ljude.

Fra Zvonimir Pavičić za Jabuka.tv: Mladi vole Međugorje, očekujemo mnoštvo ljudi

Zamolimo ga stoga da nas uvijek drži blizu sebe, a neka nas njegova i naša majka Kraljica Mira uvijek prati svojim zagovorom i tako pomaže da uvijek budemo podno Isusovih nogu, da slušamo njegove riječi i tako izaberemo bolji dio koji nam se neće oduzeti, kazao je u svojoj propovijedi fra Zvonimir Pavičić, a mladi su tijekom cijelog jutra s pjesmom i molitvom na usnama silazili s Križevca, najavljujući svoj dolazak i na sljedeći Mladifest.

Tijekom proteklih dana deseci tisuća mladih iz 80 zemalja su u Međugorju slavili svete mise, slušali kateheze i predavanja, kao i brojna svjedočanstva, molili na Brdu ukazanja i na Križevcu te se ispovijedili.

(www.jabuka.tv)

Continue Reading