Uncategorized

Tjedni komentar…… isprika Gradonačelniku Kraljeviću i Ministru Begiću na krivoj(prezentiranoj) informaciji,

Predsjednik Republike Hrvatske dolazi u posjetu Širokom Brijegu kao Vrhovni zapovjednik kako bi dodijelio Odličje  postrojbi I Poskok bojnoj Poskoci HVO  koju je utemeljio ratni Ministar obrane svih Hrvata pok Gojko Šušak
Iskreno, nekad ne razumijem sam sebe, raspravljam pa mi dođe da sam sebi kažem Vi  Razumijem kako je i vaš dugogodišnji rad učinio  svoje, pa skidam kapu Prvaku svih Hrvata akademiku Čoviću što je  donio odluku o kadrovskom pomlađivanju , ali vratimo se temi… nadam se kako je svima jasno da Predsjednik RH Zoran Milanović je opredmetio svoju ovlast i hvala Bogu ( iako sa zakašnjenjem) evo u 33oj godini utemeljenja odlikuje Prvu dragovoljačku postrojbu Poskok Bojna Poskoci. 

Operativno sam ispred prve dvije dragovoljačke postrojbe  ili satnije Poskok bojne  stao na ćelo organizacijskog odbora  za šta je trebalo mnogo odricanja i poniženja  preživjeti, mnogo volje, snage a i novca utrošiti. Cilj je bio jasan, moralan i čestit, te kao takav i neiscrpan izvor snage:  ODLIČJE za Prvu dragovoljačku postrojbu u BiH.  Hvala Bogu  nakon mnogo godina smo dočekali i taj dan.
Bjelodano svima je kako je ta postrojba djelo pok Gojka Šuška, Ministra obrane svih Hrvata  što služi na ponos svim žiteljima Širokog Brijega, Hercegovine  i  Hrvata u BiH
Razumljivo kako Predsjednik Republike Hrvatske ima svoj protokol koji mi trebamo poštivati, i za nas branitelje dragovoljce je to  kao svetinja.
Slijedom istog, obraćamo se Vama kao institucijama hrvatskog političkog života da se uključite i logistički podržite ovaj  jedinstveni svečani događaj od posebne važnosti za ratne braniteljske postrojbe HVO.  Obraćamo se institucijama od vitalnog interesa naše ZH Županije i očekujemo kako ćete izvjestiti više/ krovne  institucije Hrvata u BiH  (Predsjedništvo HNS-a)  Imate mandat da ih sve  pozovete u naše ime, kao i sva rukovodstva iz političkog spektra članica HNS-a
Na raspolaganju smo kao organizacijski odbor za zajednički sastanak u svezi vaših zahtjeva i podrške kao Širokobrijeških kadrova u Gradu i Zapadnohercegovačkoj županiji. Svima se obraćamo te očekujemo podršku i suradnju u okviru nadležnosti. Gradu Širokom Brijegu, a i Županiji  je ovaj događaj na čast jer primamo zahvalu Domovine Hrvatske za Prvi organiziran dragovoljački otpor agresoru radi obrane Doma i Domovine.
Evo možda bi bila dobra prigoda ministru Begiću predložiti Predsjedništvu HNS-a  da isti dan i Predsjednik Čović dodijeli Odličje Poskok bojnoj  sukladno usvojenoj Odluci o Odličjima Hrvatskog narodnog sabora ( postrojba je to zaslužila)  Vjerujem kako će Predsjednik HNS-a a i ostali članovi Predsjedništva to prihvatiti.  Zasigurno znam kako je Predsjednik u to vrijeme imao potpunu informaciju o utemeljenju Prve  dragovoljačke  postrojbe I Poskok bojne, jer mu  je prvi rođak, Prvi dragovoljac Poskok bojne pok. Veso Čović, što može posvjedočiti  Ivan Đolo Ićan.
I na znanje svima, Poskok bojna se Prva stavila na raspolaganje  Hrvatskom narodnom Saboru i HDZ-u BiH  Imajte na umu, kako niti jedan pripadnik Poskok bojne nije stavio potpis Miji Aniću  a te je godine Predsjednik Čović izabran za člana Predsjedništva  iz reda hrvatskog naroda  te na taj način postao trajni Zapovjednik.  Poštujmo institucije koje predstavljamo i idemo u susret  povijesnom Odličju Prve dragovoljačke postrojbe I Poskok bojne  Poskoci HVO .
Dobrodošao Predsjedniče, Vrhovni Zapovjedniče  oružanih snaga svih Hrvata ,
dobrodošao u bastion Prvih  dragovoljaca  kroz stoljeća,
dobrodošao u Široki Brijeg
Autor objave: Mladen Ljubić Vajta

Exit mobile version